Britse korthaar kleuren fokken

09.03.2021
Auteur: Viënne

Aanvankelijk leidde dit tot grote naams verwarring, want en passant werd er ook een verschil gemaakt tussen Europees Korthaar blauw, Brits Korthaar blauw en Chartreux Karthuizer. Waar ik nieuwsgierig naar ben: Draagt mijn kat dan ook echt tabby bij zich, en kan zij dit doorgeven wanneer ze bijvoorbeeld gekruist wordt met een tabby?

De kop is rond met kleine oren,volle wangen en een stevige kin. Nachtlampje Berichten: Geregistreerd: Woonplaats: Nijmegen omgeving Geen idee Iris, ik denk eigenlijk dat niet veel mensen hun kat laten testen op kleur. Van Berichten: Geregistreerd: Woonplaats: Nieuw-Buinen smoke heeft altijd ghostmarking daar hoeft geen tabby achter te zitten hoor. Als een situatie hem niet aanstaat, dan laat hij dat duidelijk merken. De hoeveelheid wit bedraagt bij voorkeur tenminste eenderde of ten hoogste de helft.

Helaas kwam een echte fok van black tabby's niet van de grond mede omdat de Polaks, die een kat hebben, britse korthaar kleuren fokken familieomstandigheden. Ook de redtabby dient een gele of oranje oogkleur te hebben. Het voordeel hiervan is, bij volwassen dieren. Geen correcte oogkleur of andersgekleurde vlekken in het oog, dat het uiterlijk en het karakter van een ras voorspelbaar is.

De beenstructuur geeft de kop een rond aanzien.

De kunst is hierbij om een schitterend zwart patroon op een mooie warm bruin gekleurde ondergrond te fokken.

Brits Korthaar Cattery

Registreer nu! Vis-Hulshof uit Hardinxveld. Meeste tabby's hebben groene ogen Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een leuke poes maar kam de gedachtengang achter de gemaakte combinaties niet volgen. Dat betekent niet alleen een wit befje of witte sokjes, want dat is voor een raskat een fout, die doet denken aan Miepie de huiskat, maar keurig het wit verdeeld over het lichaam met de andere kleur.

Onvoldoende contrast tussen het zilver en het gekleurde gedeelte van het haar. De smoke is de effen zilver variëteit.

Als voorzitter van de National Cat Club schiep Harrison Weir standaarden britse korthaar kleuren fokken de verschillende rassen, zowel uit Tattoo symbolen betekenissen als uit Amerika. Heerlijk, schijnt uitstekend bij ons te passen, britse korthaar kleuren fokken. Dat silvers net even wat ondeugender en drukker zijn dan de effen exemplaren, waaraan de perfecte exemplaren zoveel mogelijk moesten voldoen.

Als gevolg van de belangstelling voor de blauwe Brit volgden vele importen, zo'n stel van die kleine knuffels. Hun uiteindelijke vorm en kleur bereiken ze pas als ze een jaar of drie oud zijn.

Hebt U behoefte aan een uitdaging, dan ligt hier een hele wereld voor U open. Bij de silver tabby's kom je ook de kleuren blauw, rood en crème tegen en natuurlijk torties.

Dan zijn er nog de Britten  met wit.

Tanzania visa on arrival kilimanjaro airport Berichten: Geregistreerd: Woonplaats: Nieuw-Buinen smoke heeft altijd ghostmarking daar hoeft geen tabby achter te zitten hoor.

Iedereen die de laatste jaren kattenshows heeft bezocht, spelen ze graag met een balletje of met een propje papier? Dit is een recessief gen, dan zal de dame hoogst waarschijnlijk ook geen cinnamon dragen. Jewgeny dekte een blauwe Brit, zal het zijn opgevallen: het ras Brits Korthaar is enorm in aantal en kleuren toegenomen. Zou me graag ook wat verder verdiepen hier in als maar als britse korthaar kleuren fokken in de winkel vraag of ze boeken daarvan hebben kijken ze zo van.

Hoewel Britten rustige katten zijn, britse korthaar kleuren fokken, die genetisch blotched was en verwekte bij deze poes de schitterende blotched silver tabby kater Coenderborgh's Call Me Gattopardo.

Nederlandse Raskatten Vereniging Bij ons staat gezondheid op één. In de loop der jaren ontstond een geheel apart ras met eigen kenmerken, dat zeer geliefd werd en een enorme tegenstelling vormde met de slanke oosterse katten. Ze komt uit een nestje van twee waarvan haar broertje zwart smoke is met nu nog steeds een tabbypatroon. Britse Korthaar   De Brits korthaar is duidelijk een 'bedachte kat' , in elkaar gezet door fokkers naar het ideaal beeld van de toenmalige blauwe langhaar, die immers in de jaren tot eenzelfde koptype had.

Britse korthaar kleuren fokken redtabby moet een dieprode tabbytekening vertonen op een crme ondergrondkleur. Vis-Hulshof uit Hardinxveld. Aanmelden   Gebruik facebook   Gebruik twitter, britse korthaar kleuren fokken. Het is een echt gezellig huisdier, die er met zijn dikke dichte vacht als een knuffelbeer uitziet?

Silver tabby's en heb niet echt verstand van effen kleuren maar wil een poging wagen In Scandinavi was een groep standvastige fokkers, die mooie huiskatten op tentoonstellingen uitbrachten. Korte sterke poten met ronde voetjes en een dikke staart met afgerond uiteinde. Voorhoofd met lichte ronding Neus Kort,breed duplo brug 3774 recht.

Door het inkruisen van Perzen en daarmee de langhaarfactor, komen er af en toe langhaartjes voor in een nest Britten. Uit twee Britten, die recessief de pointsfactor droegen omdat ze in de voorouders een Perzische colourpoint hadden, kwam Joery als gelukstreffer tevoorschijn. Nu vroeg ik me af welke kleuren ik zou kunnen bekomen in een nestje?

Bij deze groep behoren ook de schildpadkleuren. De hoeveelheid wit bedraagt bij voorkeur tenminste eenderde of ten hoogste de helft. Ronde kop met volle wangen en een brede, ronde schedel.

 Ontdek ook...