Is de pil betrouwbaar na de stopweek

07.03.2021
Auteur: Andre

Moet ik met de pil stoppen voorafgaand aan een operatie? Alles over je gewicht Een gezond gewicht is onmisbaar voor een goede gezondheid. Leg de pilstrip op een goed zichtbare plaats: naast je tandenborstel, op de keukentafel of het nachtkastje.

Je kunt zwanger worden als je seks hebt gehad zonder een condoom te gebruiken en… Je bent de pil vergeten. De meeste strips bevatten 21 of 22 pillen. Wat zit erin? Je krijgt dan iedere dag een herinnering op het moment dat je hem moet slikken. Als je de pil een keer vergeet, hoeft dat niet erg te zijn. Als je tevreden bent met je pil en ze nog een tijd wil nemen, kan je aan je dokter een voorschrift voor een jaar vragen.

De ring wordt, 21 dagen gebruikt n keer per drie weken gevolgd door een 7-daagse stopweek, bij het tandenpoetsen of als je naar bed gaat!

Bijvoorbeeld een koper- of hormoonspiraal of een hormoonstaafje. Bijvoorbeeld als je opstaat, loop je kans op onregelmatig viginaal bloedverlies. Je kunt last krijgen van: Gevoelige borsten Misselijkheid Hoofdpijn Vocht vasthouden Bij langer gebruik van de p.

Tommy Hilfiger - Espadrilles.

Ongesteldheid overslaan? Mijn menstruatie blijft uit, wat nu? Als ik ben gestopt, wanneer mag ik dan zwanger worden?
  • Je mag de pil niet gebruiken als je borstvoeding geeft.
  • Hoe betrouwbaar is de pil? Je kan dan toch een bloeding krijgen tijdens je stopweek.

Alles wat je wilt weten over de pil

Er hoeft dus ook geen eicel te worden opgeruimd. Hoe gaat het verder na het vergeten van de pil? Ook met de anticonceptiering is het mogelijk om de stopweek in te korten, echter bij verlenging vermindert de betrouwbaarheid van het anticonceptiemiddel.

Lees meer Oestrogeen: zo houd je het in balans! Langdurig gebruik van de pil, kan dat kwaad? Deze stopweek duurt 7 dagen. Probeer wel zo snel mogelijk een dokter ter plaatse te raadplegen of vraag uitleg aan de apotheker.

Je kan ook zelf je cyclus regelen menstruatie overslaan of uitstellen. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Je last ook best een stopweek in van maximum 7 dagen als je een doorbraakbloeding krijgt? Laat dit veld leeg. En wat kun je ertegen doen.

Blijf dus altijd opletten.

Uitgebreide zoeksuggesties.

Kijk wat je kunt doen om er toch aan te denken. Dit kan alleen als je er binnen 12 uur achter komt dat je de pil vergeten bent. Als je je pilstrip op een vaste plaats legt, bijvoorbeeld naast je tandenborstel of op je kussen, heb je dagelijks op hetzelfde moment van de dag een herinnering voor het nemen van de pil en vergeet je hem minder snel!

Als je de pil doorneemt, las je best elke drie maanden een stopweek van maximum 7 dagen in.

Is de pil betrouwbaar na de stopweek kan ook de stopweek overslaan en onmiddellijk met een nieuwe strip starten, bijvoorbeeld wanneer je op reis gaat.

Daarna haal je de pillen bij de apotheek. De meest gestelde vragen en de antwoorden vind je op de pagina FAQ. Dat verkleint de kans dat je vergeet na de stopweek weer op tijd te beginnen met slikken. Multi oral gel etos dit in de laatste 2 jaar voor het eerst. Dan kan je in de 3e week vervroegd aan je stopweek beginnen.

Neem contact op met  Sense  als je er niet uit komt.

Wat is de pil?

Dit moet je erover weten Goed nieuws: de kans op zwangerschap is ontzettend klein als je de pil gebruikt. Daarna haal je de pillen bij de apotheek.

Of neem gewoon het doosje of de bijsluiter mee van de pil die je nu neemt. Bel je huisarts of de GGD als je niet zeker bent. Lees snel verder!

  • Als je de pil daarna 7 dagen goed slikt, is het weer veilig.
  • Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.
  • Hoe gaat het verder na het vergeten van de pil?
  • Pil vergeten, wat nu?!

Naast het verkorten is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de pil door te slikken, want ook dan blijft de concentratie van hormonen in het lichaam die de eisprong onderdrukken hoog. Je kunt waar zit mijn lever zwanger raken. Klik hier  om een afspraak te maken. Vergeet je de pil regelmatig omdat je er dagelijks aan moet denken. Word ik dik. De pil Home Condoom, pil en is de pil betrouwbaar na de stopweek Pil De pil.

Je begint op dezelfde dag als waarop je de vorige strip bent begonnen.

Hoe zit het met de stopweek bij de anticonceptiepleister en -ring? Vergeet je de pil vaker? Over het algemeen bevat de pil de vrouwelijke geslachtshormonen progestageen en oestrogeen.

Bedenk hoe het komt dat je de pil vergeet. Vergeet je de pil regelmatig omdat je er dagelijks aan moet denken. Tot welke generatie hoort mijn pil.

 Ontdek ook...