School moet later starten

08.03.2021
Auteur: Joshi

Onderzoek laat zien dat de slaap echt wel wordt verlengd, zeggen de experts. Blijf je deze melding houden? Vaak zitten ze dan op de computer of smartphone series te bekijken, of zijn ze actief op sociale media.

Bij heel wat lokale besturen staat de omschakeling binnenkort op de planning. Uit de resultaten bleek dat de studenten uit de eerste groep tijdens de week gemiddeld maar 6 uur en 50 minuten slaap per nacht haalden, terwijl de studenten uit de tweede groep gemiddeld 7 uur en 24 minuten per nacht sliepen.

Als je lekker bezig bent, kun je beter eerst nog iets afmaken en dan pas pauze nemen", vindt Harold Bekkering, hoogleraar sociaal-cognitieve neurowetenschappen. Naar aanleiding van die onderzoeken lopen onder meer in Engeland en Nederland experimenten met latere aanvangstijden in een aantal secundaire scholen.

Het aantal leerlingen dat daardoor meer dan 8 u per nacht slaapt, stijgt met ongeveer de helft. Je e-mail. Dat moet flexibeler zijn: laat leerlingen naar huis gaan wanneer ze willen, zolang ze hun opdrachten maar af hebben.

Onze infrarood thermometer is eindelijk afgeleverd. Samen met organisaties zoals de Amerikaanse doktersvereniging roept de academie scholen op om niet school moet later starten dan 8. Of het in de praktijk haalbaar is om in alle scholen de lessen om 9 uur te laten beginnen, dan heeft een tiener daar alleen maar voordeel bij als hij ook langer kan uitslapen. Al heeft hij ook een kritische bedenking: "Als de lessen later starten, betwijfelt professor Mairesse. In Hellevoetsluis hebben ze daar over nagedacht, school moet later starten.

De la Iglesia vergeleek de slaapgewoontes van twee groepen tweedejaarsstudenten uit twee middelbare scholen in Seattle waarvan de schooltijden in de loop van het onderzoek verlaat werden.

JM Ouders Navigation

Wanneer scholieren van vijftien jaar pas om tien uur de klas in moesten in plaats van het gebruikelijke aanvangsuur van halfnegen, bleek ziekteverzuim onder de tieners over een periode van twee jaar te halveren en behaalden ze ook betere resultaten. Nu al meer vervroegd gestemd voor verkiezingen VS dan in Met nog acht dagen te gaan tot de verkiezingen hebben ruim 58 miljoen Amerikanen al hun stem uitgebracht, melden persbureau AP en CNN.

Momenteel staat dit in je browser uitgeschakeld. Bovendien dreigt dan al het school- en werkverkeer samen te komen, waardoor we met z'n allen nog meer in de file staan.

School 7 oktober

  • Als je lekker bezig bent, kun je beter eerst nog iets afmaken en dan pas pauze nemen", vindt Harold Bekkering, hoogleraar sociaal-cognitieve neurowetenschappen. In combinatie met de grotere slaapnoden van tieners zorgt dit voor wijdverspreid slaapgebrek.
  • Later uit school? Hij begon de afgelopen jaren al wat seniele trekjes te vertonen, maar deze week werd duidelijk dat hij de weg nu écht volledig kwijt is.

Meer op, school moet later starten. Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren. Het Carrefour-reclamebord dwarrelt als een herfstblad de straat op. Coronacrisis Delta Air Lines zette al mensen op zwarte lijst wegens weigeren mondmasker? Kinder- en jeugdpsycholoog Willemijn van Eldik zocht het uit voor haar promotieonderzoek? Om te beginnen verandert de interne klok van jongeren in de puberteit.

Biologische klok

Na lestijd hoeft dan enkel — indien nodig die dag — het gemaakte werk van leerlingen nog nagekeken te worden. Sluit E-mail. De biologische klok van adolescenten schuift op waardoor zij zich doorgaans later slaperig voelen.

Gezondheid Hoe betrouwbaar is de coronatest. Opvoeden 1 oktober Meer informatie vind je in ons privacy statement. School 8 oktober Tv-programma's Het Journaal.

Keuze van de redactie

Coronavirus: wat als je omgeving besmet raakt? Ik haalde alleen maar mijn neus op. Dat zocht biologieprofessor Horacio de la Iglesia van de universiteit van Washington uit. School 29 september Slaaptekort gaat ten koste van de concentratie, zo is bewezen.

School 18 mei Coronacrisis Delta Air Lines zette al mensen op zwarte lijst wegens weigeren mondmasker. Jouw kind is niet de enige. School 8 oktober. Zoals het Jacob van Liesveldt College in Hellevoetsluis! Update vr 23 okt Wat is COPD. Dat red je niet als je school moet later starten vroeg op moet voor school", zegt slaapdeskundige Hans Hamburger.

Zwaarlijvigheid en depressie

Hij is weggestuurd door de leraar en komt naar huis. Als jongeren hun gedrag en emoties goed kunnen reguleren, zorgt dat voor betere resultaten in de volwassenheid, volgens het onderzoek. Zij droegen in de lente van gedurende twee weken een smart watch die om de 15 seconden informatie verzamelde over de hoeveelheid licht in hun omgeving en over hun mate van activiteit.

Neem dan contact op met onze klantenservice.

Het hormoon piekt namelijk later in de nacht dan bij een volwassene. Ook volgens de overheidsdienst Centers for Disease Control and Prevention CDC kan een later schooluur de gezondheid en de leerprestaties van jongeren verbeteren.

Middelbare scholen later laten beginnen met de lessen. Dat is de naam die me nog het meest verbaast, school moet later starten.

 Ontdek ook...