Hoe los je een rubiks op

12.03.2021
Auteur: Geerten

En nu zijn we voorbereid om de oplossing te leren! Voor mij als leek was dit heel goed te volgen. Anders lukt het je natuurlijk ook nooit binnen een paar seconden.

Pak je Rubiks Kubus en denk er even over na. De onderblokken van het gele kruis moet willekeurig blijven. Het oplossen van de Rubiks kubus lijkt moeilijk, maar het kan worden geleerd door een paar algoritmes te leren.

De corners van de laatste laag We zijn bijna klaar! De kubus kan er heel erg door elkaar gehaald uitzien tussen de algoritmes, maar maak je hierom geen zorgen! Edges van de laatste laag We hebben het kruis gemaakt, maar de kleuren komen nog niet overeen met de zijkanten.

Om de kubus op te delen kun je niet zomaar wat gaan draaien. Gebruik deze algoritme als de witte edge in de juiste plek zit FU edgemaar verkeerd gedraaid is. R2 De rechterkant draaien. Wat je als front kiest maakt niet uit, hoe los je een rubiks op. Herhaal de R' D' R D algoritme totdat ook deze gele corner opgelost is.

Gebruik deze algoritme als de witte edge in de juiste plek zit FU edge , maar verkeerd gedraaid is.

Leer een Rubiks Kubus oplossen in 6 eenvoudige stappen.

Om ze op de juiste plek te krijgen moet je het witte kruis soms kapot maken. Blank Reset Scramble Solve. Leer de letters die worden gebruikt om de draaien van de 6 vlakken aan te geven.

Een paar dingen die je misschien zijn opgevallen:. Je moet twee dingen leren:. Hoe los je een Rubik's Kubus op Maak je geen zorgen! In dit artikel wordt een bepaalde notatiemethode gebruikt die algemeen geaccepteerd is bij websites over het oplossen van Rubiks kubussen.

  • Blank Reset Scramble Solve. Het eerste wereldrecord ooit kwam uit en stond toen op 22,95 seconden.
  • Streep — Pas de algoritme nog één keer toe en je bent klaar!

Deze worden gebruikt in de algoritmes. Tot nu toe was het allemaal redelijk makkelijk, de meeste kunnen het tot hier zelf wel zonder hulp. Gebruik deze algoritme als je de voorkant niet naar boven kan draaien omdat de edge dan verkeerd gedraaid zou zijn. Hoe los je een rubiks op beide kanten op. De strategie Het is lastig een vorige stap niet ongedaan te maken terwijl je met de kubus bezig bent.

Let op. Voordat je begint Bekijk de weergave die je het leukst vindt met de kleine tabbladen boven de kubus of klik op Hulp voor meer assistentie.

Navigatiemenu

Probeer het witte vlak aan de bovenkant te houden. Zoeken sluiten. You also have the option to opt-out of these cookies. Niet dat we nu denken dat we de kubus wel snel op kunnen lossen, maar kijk eerst maar even.

Indien er geen enkel vlak juist is, maar het kan worden geleerd door een paar algoritmes te leren. Random Clean Empty. Het oplossen van de Rubiks kubus lijkt moeilijk, krijg je er 2 juist door de volgende handelingen:. Geval 3 een voorbeeld van geval 3, het maakt niet uit waar de twee gele vlakjes in het bovenvlak zitten. Dit blokje geeft aan welke kleur dat vlak wordt als de hoe los je een rubiks op is opgelost.

Dat is niet erg. We moeten ze nu goed plaatsen.

De laag voor laag methode voor het oplossen van de kubus

De volgende afbeeldingen leggen dat goed uit: Centrumvlakken. Natuurlijk kan je ook met elke andere kleur beginnen, maar voor een gids is het het makkelijkst om wit als referentie te gebruiken. Oefen de bewegingen, leer de algoritmes totdat je de Rubik's Kubus op kan lossen zonder hulp.

Onze kubus zou er zo uit moeten zijn als deze stap klaar is, hoe los je een rubiks op. Facebook Twitter LinkedIn. We zijn bijna klaar. De middelste kleur blijft altijd hetzelfde Aan welke zijdes van de kubus je ook draait, het middelste blokje blijft altijd staan.

Zoeken sluiten. Goed om te weten: naast de middelste blokjes bestaat de kubus uit 8 hoeken met 3 kleuren en 12 randen met 2 kleuren. Plaats nu de twee goede hoekpunten op plaats A en B, hij is tenslotte klaar.

Natuurlijk kan je die tijd ook goed verdelen over meerdere dagen. F' De voorkant een kwartslag tegen de klok in. Voor het gemak houdt ik de Engelstalige definities van de vlakken aan.

We splitsen de Rubik's Kubus in 7 stappen, en lossen het stap voor stap op zonder de vorige stap te veranderen. Bij een rood, een blauw en een wit vlak hoort ook een ro. Dan zetten we daarna de stappen voor je op een rijtje.

 Ontdek ook...